Utolsó kommentek

  • hölgyválasz: "A szavazópolgárok hatalmas többsége távol maradt a szeptember 20-i Gyurcsány-féle "Demokratikus C... (2008.09.22. 19:05) Passzív rezisztencia
  • Higgadt Blogger (törölt): Igazad van. Alakítottam a szövegen. (2008.09.22. 13:56) Passzív rezisztencia
  • Tamás: "Annak, hogy minden lehető módon igyekszik kibújni mindennemű adó megfizetése alól, van egy - talá... (2008.09.22. 10:56) Passzív rezisztencia
  • Utolsó 20

Passzív rezisztencia

2008.09.22. 08:53 - Higgadt Blogger (törölt)

Címkék: belpolitika

Tény: A szavazópolgárok hatalmas többsége távol maradt a szeptember 20-i Gyurcsány-féle "Demokratikus Charta" marketinggyűléstől, a Kolompár Orbán-féle cigánydemonstrációtól, és a radikális nemzetiek ellendemonstrációjától is. Köszönjük, nem kérünk a hordószónokokból! Kiismertük őket, már nem érdekesek. Vannak persze, mindig is lesznek híveik, de - amint az látható - ezek létszáma immár a statisztikai hibahatáron belül van.

Hogyan alkot véleményt a többség? Ügyesen, magyarosan. Annak, hogy minden lehető módon igyekszik kibújni mindennemű adó megfizetése alól, immár van egy - lelkiismeretet is nyugtatgató - oka: ILYEN kormánynak nem fizetünk. Mert ezek hazudnak mint a vízfolyás, lopnak mint a szarka - ahogy az köztudott. A pénz maradjon inkább a  mi zsebünkben, osszuk be mi magunk, saját belátásunk szerint!

Hogy ebbe belerokkan az állam? Leépül az oktatás, a rendőrség, az egészségügy, a honvédelem és minden más? Igen. Keserves ár ez, lepusztítani magunkat a sárga földig.  Ez az egyik út, ha már félregomboltuk a kabátot. Vagy inkább törődjünk bele hogy csálé? Mások is járnak olyanban...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://higgadt.blog.hu/api/trackback/id/tr50675318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás 2008.09.22. 10:56:58

"Annak, hogy minden lehető módon igyekszik kibújni mindennemű adó megfizetése alól, van egy - talán jelentősnek is mondható - oka: ILYEN kormánynak nem fizetünk. Mert ezek lopnak mint a szarka - ahogy az köztudott."

Ez nagyon rossz duma. Tekintettel arra a tényre, hogy a költségvetés adóbevétele 2002-höz képest nem csökkent egy kanyit sem, ez az állítás egészen egyszerűen nem igaz. Lehet, hogy egy-két ember ezt gondolja, és emiatt többet trükközik, de hogy nem sokan, az biztos, hiszen akkor az a számokban is megjelenne.

Aki most trükközik az adóval, az trükközött 2002 előtt is. Kár ezt megideologizálni.

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.09.22. 19:05:23

"A szavazópolgárok hatalmas többsége távol maradt a szeptember 20-i Gyurcsány-féle "Demokratikus Charta" marketinggyűléstől, ..."

Ez nagyon jó!:)
Tudod, az a jópofa jelenet jutott erről eszembe,/tán Sándor György adta elő anno/ aminek az volt a címe :
Hogyan _nem_ találkoztam József Attilával... :)))

Hát Gyurcsány és álszent gyülekezete valahogy így _nem_ találkozhatott a szavazópolgárok többségével!:)
Csak éppen ez nem volt véletlen!

üdv.

süti beállítások módosítása